Delegacije Policije Republike Češke posjetila SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetila je, 19.12.2013. godine, visoka delegacija Policije Republike Češke, predvođena direktorom Uniformirane policije Martinom Hrinkom. Tom prilikom sa delegacijom Policije Češke održan je sastanak kojem su prisustvovali v.d. šefa Kabineta Dragan Golijan, načelnik Službe za operativnu podršku Zoran Glušac i komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e Mirsad Vilić.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima SIPA-e i Policije Republike Češke, realiziranim u 2012. i 2013. godini, koji se odnose na deminiranje korita rijeke Save, materijalno-tehničko opremanje i obučavanje Ronilačkog tima Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, ali i projektima čija je realizacija planirana naredne godine. U tom kontekstu, naglašeno je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom izuzetno uspješnom saradnjom između policijskih agencija.

U okviru posjete češka delegacija je obišla prostorije SIPA-e, te se upoznala sa radom i opremom kojom raspolaže Odsjek za protivdiverzionu zaštitu Službe za operativnu podršku Agencije.