Zapovjednik Europskog zapovjedništva specijalnih operacija general major Tabor u posjeti SIPA-i

Zapovjednik Europskog zapovjedništva specijalnih operacija (SOCEUR) general major David H. Tabor posjetio je jučer (27.9.2021. godine) sa suradnicima Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA).

Sastanak zapovjednika SOCEUR-a i suradnika sa savjetnikom ravnatelja SIPA-e i komandantom Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e održan je u prostorijama Jedinice za specijalnu potporu.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj uspješnoj suradnji, izazovima sa kojima se Jedinica za specijalnu potporu svakodnevno susreće u smislu potrebe za obukama i treninzima, nabavke materijalno-tehničkih sredstava i opreme, kao i o modalitetima buduće suradnje, kako sa Europskim zapovjedništvom specijalnih operacija, međunarodnim policijskim tijelima, tako i sa policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici SIPA-e su se zahvalili na dosadašnjoj pruženoj potpori i uspješnoj suradnji, koju je u svim zajedničkim projektima Jedinici za specijalnu potporu pružalo Europsko zapovjedništvo specijalnih operacija na čelu sa general majorom Taborom.

Sudionici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za nastavak suradnje.