Održan sastanak sa ravnateljem Pericom Stanićem

Zapovjednik EUFOR-a posjetio SIPA-u

Zapovjednik EUFOR-a u BiH generalmajor Johann Luif sa suradnicima posjetio je danas (12.1.2016. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao sa ravnateljem SIPA-e Pericom Stanićem.

Budući da je ovo prva posjeta zapovjednika EUFOR-a SIPA-i od kada je Perica Stanić imenovan za ravnatelja, razgovarano je o prioritetima rada SIPA-e i budućim planovima, kao i o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu.

Ravnatelj Stanić istakao je da će prioritet rada SIPA-e biti beskompromisna borba protiv terorizma, s akcentom na preventivno djelovanje, o čemu svjedoči i posljednja akcija „Damask 4“, zatim organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije i drugih kaznenih djela iz nadležnosti SIPA-e.

Generalmajor Johann Luif rekao je da je suradnja sa SIPA-om u proteklom periodu bila veoma uspješna, te da je ubijeđen da će se nastaviti i u narednom periodu. On je naglasio značaj međusobne suradnje u oblastima od obostranog interesa i rekao da SIPA ima potporu EUFOR-a, te da EUFOR cijeni napore SIPA-e u borbi protiv svih vidova kriminala s ciljem osiguranje vladavine prava u BiH.

Zapovjednik EUFOR-a čestitao je ravnatelju SIPA-e na imenovanju i zaželio uspjeh u radu.