Veleposlanik Velike Britanije posjetio SIPA-u

Veleposlanik Velike Britanije u BiH NJ.E. Edward Ferguson posjetio je danas (12.10.2017. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa ravnateljem SIPA-e Pericom Stanićem.

Na sastanku je razgovarano o realiziranim aktivnostima SIPA-e u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala, o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu i budućim planovima SIPA-e. U tom kontekstu, naglašeni su dosadašnja uspješna suradnja, efikasna razmjena obavještajnih saznanja i informacija i drugi vidovi potpore. Precizirani su modaliteti i pravci buduće suradnje, s ciljem efikasnijeg suprotstavljanja sigurnosnim izazovima današnjice.

http://sipa.gov.ba/assets/content/web-1624-1507807580.JPG

Veleposlanik Ferguson i ravnatelj Stanić su zaključili da prioritet svih sigurnosnih i pravosudnih institucija treba da bude postizanje napretka u radu na najsloženijim slučajevima ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije. Veleposlanik je pozdravio inicijativu ove agencije da kroz promjenu Zakona o SIPA-i pojača kapacitete u borbi protiv terorizma, te naglasio da će Britansko veleposlanstvo u BiH i u budućnosti biti na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći.