Održan sastanak sa ravnateljem Pericom Stanićem

Veleposlanik Brazila posjetio SIPA-u

Veleposlanik Brazila u BiH Nj.E. Manoel Gomes-Pereire posjetio je danas (18.1.2016. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa ravnateljem Pericom Stanićem.

Budući da je ovo prva posjeta veleposlanika Brazila SIPA-i, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada SIPA-e, njenim nadležnostima, organizacijskoj strukturi i ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH. Ravnatelj SIPA-e i veleposlanik Brazila razgovarali su i o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH, sa akcentom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje i odlascima bh. državljana na strana ratišta, te o naporima SIPA-e u borbi protiv svih vidova organiziranog kriminala, a posebno financijskog kriminala i korupcije koji su temeljna brana napretku društva i europskim integracijama.

Sastanak je održan s ciljem jačanja i unaprjeđenja suradnje između BiH i Brazila u oblastima koje su u okviru djelokruga rada SIPA-e, a dogovoreni su i pravci i modaliteti buduće suradnje koja se tiče pitanja od obostranog interesa.