Cormack: Uspješna suradnja i partnerski odnos u borbi protiv terorizma

Veleposlanica SAD Maureen Cormack posjetila SIPA-u

Veleposlanica SAD u BiH Nj.E. Maureen E. Cormack posjetila je danas (10.8.2017. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa ravnateljem SIPA-e Pericom Stanićem.

Na sastanku je razgovarano o radu SIPA-e i aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, te modalitetima efikasnog suprotstavljanja ovim izazovima, s akcentom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje. Posebno je istaknuta dosadašnja uspješna suradnja i partnerski odnos u borbi protiv terorizma, kao i raznih vidova organiziranog kriminala. Razgovarano je o modalitetima buduće suradnje kroz blagovremenu razmjenu sigurnosno interesantnih saznanja i informacija, te organiziranje raznih vidova obuka i edukacija u cilju jačanja istražnih kapaciteta SIPA-e. 

Ravnatelj SIPA-e zahvalio se na potpori koju je Vlada SAD pružila SIPA-i u proteklom periodu organiziranjem specijalističkih obuka za istražitelje SIPA-e, doniranjem suvremene opreme i na druge načine, što se odrazilo na ukupni kvalitet rada SIPA-e.

Veleposlanica Cormack rekla je da Vlada SAD i u budućnosti stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice.