Veleposlanica Republike Francuske u BiH sa suradnicima posjetila SIPA-u

Veleposlanica Republike Francuske u BiH NJ.E. Kristin Tudik posjetila je danas (13.1.2021. godine) sa suradnicima Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa ravnateljem SIPA-e Darkom Ćulumom.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj migrantskoj krizi u BiH, svim aspektima rada SIPA-e, njenim nadležnostima, organizacijskoj strukturi, suradnji te ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH. U tom kontekstu, ravnatelj SIPA-e upoznao je veleposlanicu Tudik o svim bitnim činjenicama u svezi sa dosadašnjim radom SIPA-e, prioritetima u budućem radu, kao i o zajedničkoj suradnji i provedenim akcijama SIPA-e i nadležnih sigurnosnih agencija Republike Francuske protiv najsloženijih oblika kriminala.

Ravnatelj SIPA-e je istakao da su prioriteti SIPA-e borba protiv terorizma, organiziranog kriminala, te financijskog kriminala i korupcije, kao i suradnja sa partnerskim agencijama u zemlji i regionu.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i uvjerenje da će biti nastavljena i dodatno unaprijeđena u narednom periodu.