Veleposlanica Republike Francuske posjetila SIPA-u

Veleposlanica Republike Francuske u BiH NJ.E. Claire Bodonyi sa suradnicima posjetila je danas (3.12.2015. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa ravnateljem SIPA-e Pericom Stanićem i najbližim suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, sigurnosnim prijetnjama i izazovima, te kako im se efikasno suprotstaviti.

NJ.E. Bodonyi istakla je da je suradnja sa SIPA-om bila veoma uspješna, naglasivši zajednički rad na predmetima u različitim oblastima u proteklom periodu. Poseban akcenat stavila je na posljednju akciju u borbi protiv trgovine ljudima koju je realizirao zajednički istražni tim BiH i Republike Francuske. Veleposlanica Bodonyi rekla je da Veleposlanstvo Republike Francuske stoji na raspolaganju SIPA-i i da će i u budućnosti biti otvoreno za svaki vid suradnje.

Ravnatelj SIPA-e izrazio je zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i istakao da će biti unaprijeđena u narednom periodu. Predstavnici Veleposlanstva Republike Francuske čestitali su ravnatelju SIPA-e na imenovanju i zaželjeli puno uspjeha u radu.