U toku realizacija operativne akcije kodnog naziva „Indi“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Posavske županije i Policije Brčko distrikta BiH, od ranih jutarnjih sati (28.9.2020. godine) provode operativnu akciju kodnog naziva „Indi“. U akciji su lišene slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 220. Kaznenog zakona BiH „Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti“ i članka 217. istog zakona „Primanje dara i drugih oblika koristi“.

U tijeku su pretrage na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Orašja i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, automatska puška, veća količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode u zakonskom roku bit će predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, uz čiju su koordinaciju navedene aktivnosti izvedene.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Indi“ bit će poznato nakon realizacije naloga Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.