U tijeku realizacija operativne akcije kodnog naziva „Brend“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (26.2.2019. godine) po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH započeli operativnu akciju kodnog naziva „Brend“. U tijeku su pretrage osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banjaluke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prijelaza Gradiška, Orašje i Šamac.

Navedene aktivnosti provode se pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije.

Osumnjičene osobe terete se da su u suradnji sa drugim osobama, a kao službenici Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, tražili i uzimali novac od osoba koje uvoze robu iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za što su im osumnjičeni osiguravali nesmetan uvoz roba u Bosnu i Hercegovinu bez propisane carinske kontrole i stvarnog carinjenja roba.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Brend“ bit će poznato nakon realizacije naloga Suda BiH i Tužiteljstva BiH.