U tijeku realizacija međunarodne operative akcije kodnog naziva „Best“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, jutros su (4.11.2020. godine), u okviru međunarodne operativne akcije „Best“, započeli pretrage osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 189. istog zakona „Krijumčarenje ljudi“.

Operativna akcija „Best“ predstavlja nastavak koordiniranih aktivnosti koje su provedene u suradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organiziranog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanje organizirane kriminalne grupe koja je u razdoblju od svibnja do listopada 2020. godine vršila krijumčarenje migranata preko državne granice iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naloga Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.