U tijeku operativna akcija kodnog naziva „Var“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) jutros su (11.11.2019. godine) započeli operativnu akciju kodnog naziva „Var“.

U tijeku su pretrage stambenih objekata na ukupno pet lokacija na području Šamca, Orašja i Novog Travnika zbog postojanja osnova sumnje da su osobe osumnjičene u ovom predmetu počinile kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“ i članka 383. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Zlouporaba službenog položaja i ovlasti“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 380. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Primanje dara i drugih oblika koristi“.

Osumnjičene osobe terete se za namještanje nogometnih utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine i Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, uz pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanske županije i MUP-a Županije Sarajevo.

Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.