U tijeku operativna akcija kodnog naziva „Madagaskar“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, jutros su (9.12.2019. godine) započeli operativnu akciju kodnog naziva „Madagaskar“, koja je usmjerena na razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

U akciji je jedna osoba lišena slobode, a u tijeku su pretrage stambenih i poslovnih objekata na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Odžaka zbog postojanja osnova sumnje da su osobe osumnjičene u ovom predmetu počinile kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašteni promet opojnim drogama“. Uporedo sa navedenim aktivnostima, nadležna tijela na području Holandije vrše pretrage na 15 lokacija.

Prilikom pretraga otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u svezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, jedan mobilni telefon, te poslovna dokumentacija tvrtki koje je osumnjičeni registrirao kako bi mogao uvoziti supstance koje se koriste za proizvodnju opojnih droga.

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine.