U tijeku operativna akcija „Šljivice“ – pretrage na 11 lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine danas, 09. 07. 2024. godine, provode operativnu akciju kodnog naziva „Šljivice“ te vrše pretrage osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po nalozima Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru operativne akcije vrše se pretrage osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe te se privremeno oduzimaju predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je izvršeno kazneno djelo „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelima „Porezna utaja ili prijevara“, „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, „Nedozvoljeno skladištenje robe”, „Nedopuštena trgovina” i „Pranje novca“, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretragama je obuhvaćeno 14 osumnjičenih osoba a aktivnosti na terenu su u tijeku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih osoba, dok je jedna osoba u bjekstvu. Također, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duhana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.

Budući da je operativna akcija u tijeku, javnost će nakon završetka akcije biti obaviještena o detaljima.