U rujnu „Krimolovci“ pozvani 478 puta

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u rujnu 2011. godine registrirali su 478 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 177 ocijenjeno neozbiljnim.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 82 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.

Najveći broj informacija se odnosio na kaznena djela korupcije i kaznena djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (17), nedozvoljenog držanja i trgovine oružjem (8), te krivična djela neovlaštene trgovine opojnim drogama (7).

Od ukupnog broja korisnih informacija, 71 je zajedno sa izvješćima proslijeđena na dalje postupanje mjerodavnim policijskim tijelima u BiH, dok se 11 informacija odnosilo na kaznena djela iz mjerodavnosti SIPA-e.

Od mjerodavnih policijskih tijela u izvještajnom periodu pristigla je 31 povratna informacija na temelju kojih je utvrđeno da je mjerodavnim tužiteljstvima dostavljeno jedno izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, dok je jedno izvješće dostavljeno tužiteljstvu na ocjenu.

Policijski službenici SIPA-e dali su 219 savjeta građanima koji su pozivali telefonski broj „Krimolovci“ – 080 020 505.