U operativnoj akciji kodnog naziva „Tulip“ SIPA lišila slobode dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (11.6.2019. godine) na području Sarajeva lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“ u svezi s kaznenim djelom iz članka 189a. istog zakona „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata“.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretražili su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristile, prilikom čega su otkrili 14 krijumčarenih osoba, državljana Iraka, Irana i Sirije. Također, prilikom pretrage privremeno su oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.