U okviru akcije „Rogoj“ SIPA lišila slobode tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 5.7.2017. godine, započeli operativnu akciju kodnog naziva „Rogoj“, usmjerenu protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prilikom realizacije navedene operativne akcije, provedene u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Županije Sarajevo i Općinskim sudom Sarajevo, na području Županije Sarajevo slobode su lišene dvije osobe, dok je na području općine Foča slobode lišena jedna osoba. Osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom predrage, pronađeno je i privremeno je oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, mobilni telefoni, SIM kartice i dva putnička motorna vozila koja su korištena za izvršenje kaznenog djela. Navedeni predmeti poslužit će kao dokazi u kaznenom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, predate Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo na dalje postupanje.

Pretrage na više lokacija na području općine Foča i Županije Sarajevo još uvijek su u tijeku.