Oduzeto devet kilograma skanka

U akciji „Rover“ SIPA lišila slobode tri osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

U operativnoj akciji kodnog naziva „Rover“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (11.9.2017. godine) lišili slobode tri osobe na području općine Mostar zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U tijeku su pretrage objekata na području Stoca i Ljubuškog s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Tijekom rada na ovom predmetu do sada je pronađeno i oduzeto oko devet kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su, zajedno sa njima poznatim osobama, iz Crne Gore nabavljale opojnu drogu „skank“ i distribuirale je i preprodavale na području BiH i Republike Hrvatske s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Više detalja bit će poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu.