U akciji „Gastarbajter“ slobode lišeno deset osoba

U operativnoj akciji „Gastarbajter“, koja je izvedena na širem području Zapadnohercegovačke županije, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu lišili su slobode ukupno deset osoba.

Lišenja slobode provedena su po nalogu Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije zbog postojanja osnova sumnje da su navedene osobe počinile kazneno djelo iz članka 238. stav 2.) Kaznenog zakona Federacije BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 238. stavak 1.) istog zakona „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, a sve u svezi sa člankom 54. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Tijekom pretraga na nekoliko lokacija pronađeno je i privremeno oduzeto 14 mobitela, za koje postoji osnovana sumnja da su korišteni za komunikaciju prilikom krijumčarenja opojne droge, paket sa oko 100 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain i oko 17 grama bijele praškaste materija koja takođe svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, a koja je podijeljena u manje pakete radi dalje prodaje, puška „M 48“ i 13 metaka.

 Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.