U akciji „Gabela“ slobode lišene dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu realizirali su, 12.4.2018. godine, operativnu akciju kodnog naziva „Gabela. Akcija se odnosila na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga a realizirana je nakon provođenja istrage pod nadzorom Županijskog Tužiteljstva Županije Sarajevo.

Po nalozima Županijskog suda u Sarajevu pretraženi su objekti na tri lokacije na području Sarajeva prilikom čega su pronađene i privremeno oduzete dvije pvc vrećice bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu „spid“ u neto iznosu od 126,3 grama, 22 posebno pakirana paketića sa sadržajem koji izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“ u neto iznosu od 27,1 grama, dvije stabljike koje izgledom asociraju na opojnu drogu „kanabis“, jedna staklena tegla suhе zeljastе materijе koja izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, pvc vrećica u kojoj se nalazi mješavina duhana i suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu „skank“ težine oko 0,5 kg, oprema za laboratorij za uzgajanje opojne droge „skank“ (ventilatori, izduvne cijevi, lampe, grijalice i transformatori), digitalna vaga marke „Campy“, boca nepoznatе tekućinе sa natpisom „Metanol“, pvc vrećica nepoznate bijele praškaste materije, automatatska puška MP40 sa okvirom u kojem se nalazilo devet metaka kalibra 9 mm, ručna bomba, okvir za pištolj sa pet metaka kalibra 7,65 mm, novac u iznosu od 400.00 KM i mobilni telefon marke „Samsung C5“ sa dvije kartice,

Prilikom realizacije operativne akcije na području Sarajeva lišene su slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Osobe lišene slobode privedene su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo na dalje postupanje.