Specijalci SIPA-e pobjednici malonogometnog turnira

Povodom obilježavanja osme godišnjice od početka rada Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e, u periodu od 5.9 do 12.9.2013. godine, u pauzama između brojnih operativnih angažiranja, organizirano je igranje malog nogometa, na kojem je sudjelovalo 13 ekipa koje su činili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Turnir je održan na terenu Sportsko-rekreativnog centra „Una“ u Sarajevu.

Na turniru su sudjelovali pripadnici Jedinice za specijalnu potporu, Kriminalističko-istražnog odjela, Centra za istraživanje ratnih zločina, Odjela za zaštitu svjedoka, Službe za operativnu potporu, Financijsko-obavještajnog odjela, te regionalnih ureda SIPA-e u Mostaru i Sarajevu.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Alfa“ Jedinice za specijalnu potporu, pošto je u finalnom meču, koji je odigran 12.9.2013. godine, pobijedila ekipu „Beta 1“ Jedinice za specijalnu podršku. Za najboljeg strijelca proglašen je pripadnik Kriminalističko-istražnog odjela, dok je za najboljeg golmana proglašen pripadnik Jedinice za specijalnu potporu.

„Kredibilitet koji danas uživamo kod svih građana BiH obavezuje nas da naše vrijeme ne trošimo uzalud, nego da odgovorno i odlučno nastavimo sa našim treninzima i obukama kako bi uvijek i bilo gdje, bili spremni odogovoriti na sve zadatke koji se stave pred nas“, rekao je tokom dodjele pehara komandant Jedinice za specijalnu podršku Mirsad Vilić.

Komandant Vilić zahvalio se svim učesnicima turnira, a posebno pripadnicima Jedinice zbog međusobnog uvažavanja i visokog stepena profesionalizma kojeg su pokazali u svom radu tokom godina postojanja Jedinice, kao i menadžmentu Agencije na podršci i ukazanom povjerenju.