SIPA vrši pretrage na području Gradiške

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas (11.11.2021. godine) na području Gradiške pretražuju stambene prostorije i pomoćne objekte na sedam lokacija, s ciljem dokumentiranja kaznenog djela iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašten promet opojnim drogama“ i članka 232. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela“.

Za jednom osobom se vrši potraga na temelju raspisane tjeralice NCB INTERPOL-a Beograd, zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo na teritoriji Republike Srbije.

Prilikom pretraga otkriveno je i privremeno oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u istražnom postupku.

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i u koordinaciji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti bit će dostavljeno izvješće Sudu Bosne i Hercegovine i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.