SIPA u Visokom otkrila laboratoriju za proizvodnju opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) sinoć su (12.3.2021. godine), u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojske županije, realizirali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. U akciji je slobode lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po nalozima Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije i Općinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e pretražili su u Visokom jedan stambeni objekat, prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uvjetima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sustave za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.