SIPA realizirala pretrage na području Sarajeva i Tešnja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (24.2.2022. godine) na području Sarajeva i Tešnja, u sklopu operativne akcije „Falš“, realizirali pretrage jedne fizičke osobe i tri pravne osobe, na šest lokacija.

Slobode je lišena jedna osoba za koju postoji osnov sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 373. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Krivotvorenje isprava“, iz članka 251. „Prijevara u gospodarstvenom poslovanju“ i iz članka 272. „Pranje novca“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 54. „Stjecaj kraznenih djela“ i iz članka 128. „Osnovi odgovornosti pravne osobe“, također, propisana Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode bit će tijekom dana sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičene te će nakon okončanja navedenih radnji biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Prilikom pretraga otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.