SIPA REALIZIRALA OPERATIVNU AKCIJU „KASA 2“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (12.4.2019. godine), po nalozima Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu, na području Istočnog Sarajeva realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Kasa 2“.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e pretražili su stambene i poslovne objekte na 12 lokacija i lišili slobode šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 264. stavak (1) KZ Republike Srpske „Utaja poreza i doprinosa“, u svezi s člankom 39. istog zakona „Pomaganje“ i kazneno djelo iz članka 410. stavak (1) KZ Republike Srpske „Računalna prevara“, u svezi s čl. 37. i 56. istog zakona. U sklopu navedenih radnji policijski službenici SIPA-e pretražili su i sedam osoba.

Osumnjičene osobe terete se da su umanjivale promet i na temelju toga prijavljivale lažne porezne prijave te plaćale manji porez.

Prilikom pretraga otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, USB stikovi, oružje, rokovnici i dokumentacija.

Navedene aktivnosti izvršene su u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, kojim se zahvaljujemo na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije.