SIPA pretražila stambene prostorije jedne osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru predmeta „Krađa oružja i vojne opreme“ iz vojarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine „Miloš Obilić“ na Palama, pretražili su, 6.4.2018. godine, stambene prostorije jedne osobe na području općine Sokolac.

Pretraga je izvršena na temelju usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovine koja se odnosila na pretragu stambenih prostorija i svih pripadajućih dijelova i pokretnih stvari, s ciljem pronalaska predmeta i tragova kaznenog djela i predmeta važnih za kazneni postupak.

Tijekom pretrage nisu pronađeni predmeti koji su bili navedeni u nalogu za pretragu, ali su pronađeni predmeti koji upućuju na kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretrage pronađeno je i privremeno oduzeto 17 ručnih bombi, tromblonska osvjetljavajuća mina, automatska puška sa preklopnim kundakom i pet okvira za municiju za navedenu pušku, RAP torba, pet metaka kalibra 7,62x39, dvije puške PAP M59/66, puška karabin, šest metaka kalibra 7,9x57 mm, dva okvira za automatsku pušku, jedan zatvarač za automatsku pušku, dva okvira za kalibar 7,9 mm, puška M48 tzv. kratež, pet metaka kalibra 7,9x56 mm, tri okvira za pištolj M57, pištolj nepoznate marke i okvir za navedeni pištolj, kožna futrola za pištolj, optički nišan, dva nosača za optički nišan, jedna puška, pet metaka kalibra 7,9x56 mm, puškomitraljez M53 bez cijevi, redenik za puškomitraljez M53, okrugli okvir – doboš za municiju za puškomitraljez M53, tromblonski nastavak, kutija za municiju, drvena kutija za municiju, redenik, cijev za vatreno oružje, 1048 metaka različitog kalibra.

Osumnjičena osoba lišena je slobode nakon čega je u prostorijama SIPA-e izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju poduzimati mjere i radnje s ciljem dokumentiranja navedenih kaznenih djela.