NASTAVAK OPERATIVNE AKCIJE „ZLATNI KARAT”

SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita

U nastavku aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva „Zlatni karat“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (2.2.2021. godine) na području Županije Sarajevo pretražili tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 214. „Krijumčarenje“, članka 215. „Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“, članka 210. „Poreska utaja ili prijevara“ i članka 208. „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova“, istog zakona.

Prilikom pretraga stambenog objekta, poslovnog objekta i sefa koji se nalazi u jednoj komercijalnoj banci, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, mobilni telefon, tri digitalne vage, te raznu dokumentaciju koja će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

O realizaciji naloga policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuća izvješća, koja će zajedno sa privitcima biti dostavljena Sudu BiH Tužiteljstvu BiH.