SIPA otkrila i privremeno oduzela 3,2 kilograma opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (10.2.2021. godine) u Zenici pretražili dvije lokacije i slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Tijekom pretraga stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3,2 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Osumnjičena osoba trenutačno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u tijeku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.        

Navedene aktivnosti realizirane su po nalozima Općinskog suda u Zenici i Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Zeničko-dobojske županije.