SIPA oduzela oko 350 kg opojne droge skank

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru borbe protiv organiziranog kriminala u svezi s neovlaštenim prometom opojnih droga, 24/25.1.2019. godine u Gradišci su zaustavili i pretražili teretno motorno vozilo u kojem je pronađeno 30 paketa sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, težine oko 350 kg.

Prilikom pretrage pronađeni su i privremeno oduzeti i drugi predmeti koji se mogu dovesti u svezu s kaznenim djelom iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal”, u svezi s kaznenim djelom iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Slobode su lišena dvije osobe koje su bile vozači navedenog motornog vozila i one će, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, a u zakonom određenom roku, biti predate na dalje postupanje nadležnom tužitelju, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Operativna akcija je izvedena po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uz pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Granične policije Bosne i Hercegovine.