SIPA na području Sarajeva i Ljubuškog slobode lišila tri osobe

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Istok“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Sarajeva i Ljubuškog, lišili su slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“. Osumnjičeni su, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku organizirali krijumčarenje šest ilegalnih migranata porijeklom iz Irana. Tijekom nastavka provođenja operativnih mjera i radnji, na području Ljubuškog, otkrivena su još četiri ilegalna migranta sa područja Kosova, koji su predati Službi za poslove sa strancima.

Postupajući po usmenom nalogu Suda BiH, pretražena su dva stambena objekta, privremeno je oduzeto jedno vozilo koje je korišteno za krijumčarenje ljudi te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

 

Nakon dokumentiranja predmeta, protiv osumnjičenih osoba Tužiteljstvu BiH bit će podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

 

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.