OPERATIVNA AKCIJA „KAJAK“

SIPA na području Bratunca lišila slobode jednu osobu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (17.12.2019. godine) proveli operativnu akciju kodnog maziva „Kajak“, koja je usmjerena na razbijanje organiziranih kriminalnih grupa koje djeluju na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a organizirane su radi krijumčarenja migranata.

Tijekom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e su na području Bratunca pretražili jedan objekat i više pomoćnih objekata, te lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 189a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata“. Usporedo sa navedenim aktivnostima, nadležna tijela su na području Republike Srbije lišila slobode šest osumnjičenih osoba, među kojima je i organizator navedene kriminalne grupe.

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Policijskim centrom Jugoistočne Europe (SELEC), Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Republike Srpske.