OPERATIVNA AKCJA „PARTI“

SIPA na području Brčkog i Ugljevika pronašla veću količinu opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko distrikta BiH jučeр su (22.11.2018. godine) na području Brčkog i Ugljevika, pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Parti“ usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. Tijekom akcije lišeno je slobode 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 232. Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Po nalogu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH pretražene su osobe, stambene i poslovne prostorije i pokretne stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenog kaznenog djela.

Tijekom istrage i prilikom pretrage pronađeno je i privremeno oduzeto 1769,02 grama opojna droge „spid“, 3493,152 grama opojne droge „marihuana, 18,648 grama opojne droge „kokain“, 49,05 grama nepoznate praškaste materije koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama, putničko motorno vozilo, digitalna vaga, drobilica za duhan, novac u iznosu od 3725,00 eura i 700,00 KM, 13 mobilnih telefona i 11 SIM kartica.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će tijekom dana predate Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH u dalju nadležnost.