SIPA na području Bileće lišila slobode dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) večeras su (31.1.2020. godine), u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, na području Bileće lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona BiH „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 195. istog zakona „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e prinudno su zaustavili i pretražili jedno vozilo i navedene osobe, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Navedene aktivnosti izvršene su po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu BiH.