SIPA na području Županije Sarajevo lišila slobode jednu osobu

Postupajući po nalozima Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (23.7.2020. godine) na području Županije Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela iz članka 371. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, članka 238. istog zakona „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i članka 361. Kaznenog zakona Republike Srpske „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija“.

Tijekom pretraga policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubojstva.

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajuće izvješće, biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.