OPERATIVNA AKCIJA “VARDA”

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su, 16.7.2018. godine, operativnu akciju kodnog naziva „Varda“ usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po nalogu Osnovnog suda u Višegradu, SIPA je na području Foče i Višegrada pretražila objekte na dvije lokacije u vlasništvu osoba za koja postoje osnovi sumnje da su izvršile kazneno djelo iz članka 207. Kaznenog zakona Republike Srpske „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Dvije osobe lišene su slobode, a prilikom pretrage pronađena je i privremeno oduzeta oprema i materijal za uzgoj i proizvodnju opojne droge kanabis (lampe, posude, ventilacija, grijači i sl.), šest stabljika konoplje i dva mobilna telefona. Pronađeni predmeti i tragovi koristit će se kao dokazi u kaznenom postupku.

Nakon pretrage, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode, koje su, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku Republike Srpske, predate postupajućem tužiocu na dalje postupanje.

Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.