Operativna akcija „Praznik“

SIPA lišila slobode 21 osobu zbog organiziranog kriminala

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, u suradnji sa MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), MUP-om Zapadno-hercegovačke županije (ZHŽ) i CJB Istočno Sarajevo, jutros su (20.3.2017. godine) u operativnoj akciji „Praznik“ izvršili pretrage na 31 lokaciji i lišili slobode 21 osobu.

Osobe su lišene slobode po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U pretragama na području Županije Sarajevo, HNŽ-a, ZHŽ-a i Istočnog Sarajeva sudjelovalo  je više od 300 policijskih službenika. Prilikom pretraga pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku. Osobe lišene slobode tijekom dana bit će kriminalistički obrađene nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o njihovom statusu.