Ravnatelj SIPA na radnom sastanku sa predstavnicima Veleposlanstva SAD

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum sastao se juče (15.9.2021. godina) sa predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu Themistocles Karavitesom, atašeom za sigurnost i Lee Lerussiem, mentorom ATA programa za Bosnu i Hercegovinu – Program pomoći u borbi protiv terorizma.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj suradnji koja se provodila u okviru ATA programa, a u okviru koje je organizirana obuka policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu iz oblasti borbe protiv terorizma i digitalne forenzike. Uporedo sa edukacijom policijskih službenika, Vlada Sjedinjenih Američkih Država je kroz navedeni ATA program donirala značajnu tehničku opremu. Na sastanku je, također, razgovarano o modalitetima nastavka suradnje s ciljem unaprjeđenja kapaciteta Agencije u borbi protiv terorizma.

Ravnatelj se zahvalio predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država na dosadašnjoj ostvarenoj suradnji i donaciji, te izrazio spremnost za nastavak suradnje.