RAVNATELJ SIPA-e NAZOČIO ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA „FIRST LINE“ U REPUBLICI SLOVENIJI

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić i predstavnik Odsjeka za borbu protiv terorizma i trgovine ABHO sudjelovali su na završnoj konferenciji „FIRST LINE“ projekta, održanoj jučer, 6.6.2018. godine, na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

Sudionici konferencije zaključili su da je projekat ispunio očekivanja i postavljene ciljeve, doprinio podizanju svijesti od opasnog i nasilnog ekstremizma i radikalizacije, te da predstavlja temelj za nastavak i intenziviranje zajedničkih aktivnosti i suradnje u oblasti borbe protiv terorizma na području Zapadnog Balkana i šire.

Pored ravnatelja policije Republike Slovenije, domaćina završne konferencije „FIRST LINE“ projekta, na konferenciji su sudjelovali ravnatelji policija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova. Također, konferenciji su nazočili i predstavnici organizacija EU RAN, PCCSEE i IISG, kao i predstavnici država članica Europske Unije, i to Austrije, Belgije i Hrvatske, uključenih u navedeni projekat.