„Krimolovci“ u kolovozu:

Proslijeđene 32 informacije nadležnim policijskim tijelima na dalje postupanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2017. godine registrirali su 270 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 14 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljena je 71 prijava, od čega 14 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 32 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 15 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 94 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.