POZIV KANDIDATIMA ZA TEST FIZIČKE SPOSOBNOSTI ZA ČIN POLICAJAC

Sukladno Odluci o metodu, načinu i sustavu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (čl. 3. i 20.) i Poslovnikom o radu Povjerenstva (članak 14.), obavještavamo kandidate koji su uspješno položili test općeg znanja da trebaju pristupiti testu fizičke sposobnosti.

Testiranje fizičke sposobnosti sastoji se od mjerenja razine motoričkih sposobnosti kandidata upotrebom standardiziranih testova i normativnih tablica. Kod normativa procjene motoričkih sposobnosti boduje se svih devet testova skalom od 0 do 5 bodova, pri čemu je moguće ostvariti maksimalno 45 bodova. Da bi zadovoljio razinu prolaznosti, kandidat mora ispunjavati kriterije predviđene testovima provjere fizičke sposobnosti, te ostvariti minimalno 27 bodova, a da pri tome nije ocijenjen ni na jednom od testova sa nula bodova. Ako je kandidat na jednom od testova ocijenjen sa nula bodova ili odustane od testiranja ili prekine izvođenje testa, smatra se da nije zadovoljio razinu prolaznosti, bez obzira na ukupno ostvaren broj bodova na testovima fizičke sposobnosti, i isključuje se iz daljeg postupka izbora.

Kandidati su obvezni prije testa fizičke sposobnosti potpisati izjavu da dobrovoljno pristupaju testu fizičke sposobnosti, te da su upoznati da u slučaju njihovog povređivanja Agencija ne snosi odgovornost.

Također, kandidati su dužni poštovati pravila kućnog reda institucije u kojoj se vrši testiranje i  obvezno ponijeti važeći identifikacijski dokument, sportsku opremu (patike, sportska majica, trenerka), opremu za bazen (kupaći kostim, kapa za plivanje). Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ zabranjeno je korištenje šorceva i druge neprikladne opreme i propisana je obvezna upotreba kape za plivanje.

Kandidati koji nisu ostvarili dovoljan ukupan broj bodova na testu općeg znanja te su ocijenjeni ocjenom 1 i kandidati koji se nisu odazvali na poziv za testiranje isključuju se iz daljeg procesa odabira.

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (Službeni glasnik BiH, br. 49/06 i 76/11) liste, kandidata objavljene su putem dodijeljenih šifri.

Testiranje fizičke sposobnosti bit će realizirano na sljedećim lokacijama:

-          baza Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 106, Istočno Sarajevo;

-          atletska staza Atletskog centra „Koševo“, Sarajevo i

-          Olimpijski bazen „Otoka“, Bulevar Meše Selimovića br. 83-b, Sarajevo.

Tabelu sa rasporedom kandidata po grupama možete preuzeti ovdje.