Uručen prigodan promotivni materijal

Povodom obilježavanja Tjedna borbe protiv korupcije predstavnici ACCOUNT-a posjetili SIPA-u

Povodom obilježavanja Tjedna borbe protiv korupcije, predstavnici Antikorupcijske mreže organizacije civilnog društva u BiH (ACCOUNT) posjetili su danas (7.12.2017. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastali se sa predstavnicima Kriminalističko-istražnog odjela, koji rade na predmetima iz oblasti korupcije i financijskog kriminala.

Predstavnici ACCOUNT-a predstavili su aktivnosti koje poduzimaju uz potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Jedna od aktivnosti odnosi se na promociju državnog Zakona o zaštiti prijavitelja korupcije, u okviru čega se realizira akcija pod nazivom „U slučaju potrebe razbiti staklo“. Cilj akcije je rad na unapređenju sustava prijave korupcije i podsjećanje potencijalnih prijavitelja u državnim institucijama na pravnu zaštitu koju imaju sukladno ovom Zakonu.

U okviru posjete, oni su uručili prigodan promotivni materijal o zaštiti prava potencijalnih uzbunjivača koji će biti izložen na prigodno mjesto.

Budući da je borba protiv korupcije i srodnih kaznenih djela prioritet u radu SIPA-e, SIPA je sa zadovoljstvom sudjelovala u navedenoj akciji.