Operativna akcija „Blinker“ – slobode lišene četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (27.6.2022. godine), u sklopu operativne akcije „Blinker“, na području općine Šamac pretražili stambene objekte i pokretne stvari na pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela „Organizirani kriminal“ i „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišene četiri osobe koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretraga otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 750 kilograma duvana, mašina za rezanje duvana, vaga, automatska puška, poluautomatska puška, osam okvira za automatsku pušku i oko 210 komada streljiva.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine.