Operativna akcija „24“: SIPA privremeno oduzela oko 900 kilograma opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su rano jutros (8.10.2018. godine) na području Istočnog Sarajeva, zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, operativnu akciju kodnog naziva „24“, usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. Slobode je lišeno pet osoba, državljana Crne Gore. Akcija je realizirana po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašteni promet opojnim drogama“ u svezi s kaznenim djelom iz članka 250. istog zakona „Organizirani kriminal“. Prilikom pretrage dva teretna i jednog putničkog motornog vozila crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno je i privremeno oduzeto oko 900 kg nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis, devet mobilnih telefona, notesi i dr.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije. Ovo je jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH.