Nastavak operativne akcije kodnog naziva “Nasljednik”

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva “Nasljednik”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su (15.5.2018. godine) na području Pala, Istočnog Sarajeva i Prnjavora lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 195. istog zakona „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Aktivnosti se provode po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

U tijeku su pretrage na pet lokacija, nakon čega će osobe lišene slobode tijekom dana biti predate u nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Navedene osobe sumnjiče se da su u periodu od lipnja 2016. do svibnja 2018. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovale organiziranu kriminalnu grupu radi krijumčarenja opojnih droga marihuane i skanka iz Republike Albanije u Bosnu i Hercegovinu i distribucije i nezakonite prodaje navedenih opojnih droga na području Bosne i Hercegovine, Republike Austrije i Republike Hrvatske.

Više informacija bit će poznato nakon okončanja pretraga.