MOSTAR: SIPA izvršila pretrage na dvije lokacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (27.2.2019. godine) na području Mostara, po usmenim nalozima Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, pretražili stan, prostorije i pomoćne objekte i pokretne stvari, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz da je izvršeno kazneno djelo iz članka 205. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krivotvorenje novca”.

Pretrage su izvršene na dvije lokacije prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 KM i 17 novčanica u apoenima od 20 KM za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvorene, te printer, skener i kopir mašina za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni za izradu krivotvorenih novčanica.

Nakon pretraga dvije osobe su dovedene u službene prostorije SIPA-e i ispitane u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Navedene aktivnosti provođene su u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.