Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić posjetio SIPA-u

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum danas je (30.9.2020. godine) sa suradnicima primio u posjetu delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH, na čelu sa ministrom Selmom Cikotićem. Sastanku su nazočili i zamjenik ministra Nedeljko Jović, pomoćnik ministra Mate Miletić kao i šefovi kabineta Senahid Godinjak i Boris Ivanović.

Budući da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti delegacije Ministarstva sigurnosti BiH, ravnatelj Ćulum je prezentirao nadležnosti i organizacijsku strukturu SIPA-e i njenu ulogu u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine. Na sastanku je razgovarano o aktualnoj migrantskoj krizi u BiH i svim aspektima i prioritetima rada SIPA-e, s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, te svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Ravnatelj Ćulum je informirao delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH da SIPA, u okviru svojih ljudskih resursa i materijalno-tehničkih mogućnosti, pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti državne granice, kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom.

Ministar Cikotić je pozdravio nazočne, čestitao ravnatelju SIPA-e na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u daljem radu. On je istakao da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid potpore, kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice.