„Krimolovci“ u travnju: Zaprimljeno ukupno 377 prijava od kojih je 36 bilo sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u travnju 2021. godine registrirali su ukupno 298 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 18 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 79 prijava, od kojih je 18 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi sa opojnim drogama, krijumčarenjem oružja, zlouporabom službenog položaja, gospodarsvtenim kriminalom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 21 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po 15 je postupala i SIPA.

U travnju je primljeno 11 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 76 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.