Putem elektroničkog obrasca zaprimljeno 13 korisnih informacija

„Krimolovci“ u svibnju: Zaprimljeno 429 poziva i četiri korisne informacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svibnju 2018. godine registrirali su 429 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene četiri korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temlju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 65 prijava, od čega sedam korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 17 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U svibnju je primljeno 20 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela, koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 76 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.