Putem elektroničkog obrasca zaprimljene 23 korisne informacije

„Krimolovci“ u studenom: Zaprimljeno 440 poziva i 19 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u studenom 2018. godine registrirali su 440 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“. U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 19 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 97 prijava, od kojih su 23 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama i ostala kaznena djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 31 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po 11 je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 19 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela, koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 51 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.