„Krimolovci“ u srpnju: Zaprimljenо 308 pozivа i 19 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srpnju 2017. godine registrirali su ukupno 308 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 19 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća. Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi sa opojnim drogama i ostalim kaznenim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 42 su zajedno sa izvješćima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 17 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na temelju ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima jednog izvještaja o izvršenom kaznenom djelu i izvršiteljima..

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 87 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.